Ànima

Ànima Curiosa

Hi ha més preguntes al teu cap que webs a Internet.

Ets el primer en aixecar el braç i l’últim en abaixar-lo, ja sigui a l’escola, a l’assemblea del barri o al grup de WhatsApp. De tot vols aprendre, de tot vols saber més. I tot, en el teu cas, vol dir tot.

De petit, l’enciclopèdia i el diccionari eren els teus millors aliats, i ara no hi ha qui et separi de la Viquipèdia.

El món és ple de comptes per seguir i tu no te’n vols perdre cap. En els teus viatges pel món del saber has après que una bona pregunta val més que mil males respostes i que cada entrada a un blog importa.

Si diuen que fer-se gran és perdre la curiositat per les coses que ens envolten, sens dubte tu has descobert la fórmula de l’eterna joventut, perquè no existeix #etiqueta que no desperti el teu interès més fervorós.

Voler conèixer més sobre la pròpia llengua i història va fer que d’ànimes curioses com la teva sorgís la Renaixença, un dels nostres moviments culturals i artístics més importants. I avui la curiositat per continuar avançant ha fet que el llibre torni a renéixer amb la seva arribada al món digital.

Citació preferida
“Els petits canvis són poderosos.”

Altres ànimes curioses
Jaume Ferran i Clua va crear la primera vacuna contra el còlera i, ja que hi era, més endavant va elaborar noves vacunes per a la ràbia, la tuberculosi i el tifus.
Pompeu Fabra tenia tantes preguntes sobre la nostra llengua que per resoldre-les va escriure el Diccionari general de la llengua catalana i va establir la normativa del català modern.
Joana Biarnés va ser la primera fotoperiodista catalana i espanyola de la història retratant icones mundials com Audrey Hepburn, Jackie Kennedy o els Beatles.